Jehněčí hřbet s artyčoky

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso vykostíme, artyčoky dobře očistíme a odřízneme vrchní části, žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, do něj vložíme maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku.
  • 3
    Spodní části artyčoků vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Po 1 hodině pečení masa pekáček vyndáme, maso naporcujeme, přidáme k němu povařené a pokrájené artyčoky, posypeme plátky žampionů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 20-30 minut.
  • 4
    Porce jídla upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.