Jehněčí hřbet s artyčoky
120 min.

Ingredience
- 900gramůJehněčí hřbet
- 600gramůArtyčoky
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůSýr Gruyére
- 250mililitrůBešamel
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 20gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
48 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vykostíme, artyčoky dobře očistíme a odřízneme vrchní části, žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme.
- 2Pekáček vymažeme máslem, do něj vložíme maso vcelku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby péct. V průběhu pečení maso podléváme vývarem a potíráme tukem z pekáčku.
- 3Spodní části artyčoků vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme okapat. Po 1 hodině pečení masa pekáček vyndáme, maso naporcujeme, přidáme k němu povařené a pokrájené artyčoky, posypeme plátky žampionů, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhaným sýrem a vrátíme zpátky do trouby. Pečeme dalších 20-30 minut.
- 4Porce jídla upravíme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.