Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu
115 min.
Ingredience
- 1kusJehněčí hřbet
- 1šálekTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 500gramůCuketa
- 1špetkaMuškátový květ
- 2kusyCitrony
- 500gramůMrkev kořen
- 150mililitrůVoda pitná
- 0,25litrVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme.
- 2Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě.
- 3Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme.
- 4Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
- 5Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.