Jehněčí hřbet s citronem na tymiánu

115 min.
Tunisko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
16 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý tymián opláchneme a polovinu nasekáme.
  • 2
    Omyté a osušené maso potřeme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Vložíme je do vymazaného pekáče a za stálého podlévání upečeme v troubě.
  • 3
    Omyté cukety a očištěnou mrkev nastrouháme na nudličky a podusíme na zbylém másle. Osolíme, okořeníme špetkou muškátu, podlijeme trochou vody a 3 minuty dusíme.
  • 4
    Pečené maso potřeme citronovou šťávou (nebo citronovým želé) a ještě 5 minut pečeme. Maso vyjmeme, do šťávy přilijeme vývar, povaříme a podle chuti dosolíme a opepříme.
  • 5
    Nakonec pečeni upravíme na připravenou podušenou zeleninu a ozdobíme snítkou tymiánu a dílky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.