Jehněčí hřbet se špenátem
25 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 500gramůJehněčí hřbet
- 1lžičkaKmín římský
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKari koření
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyŠalotka
- 1lžičkaOmáčka Hoisin
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
36 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
704 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Smícháme ho s kmínem, drceným koriandrem a kari kořením.
- 2Cibulky oloupeme, nakrájíme na nudličky, česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Očištěný špenát propláchneme vodou a necháme okapat.
- 3Ve woku rozpálíme olej a zprudka na něm orestujeme cibuli a česnek. Poté přimícháme vločky chilli, omáčku hoi-sin a vložíme maso. Vše znovu zprudka opečeme, vmícháme špenát a necháme ho změknout. Můžeme přidat trochu vody.
- 4Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.