Jehněčí hřbet v kabátku
70 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí hřbet
- 200gramůListové těsto
- 30mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůŠunka dušená
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
60 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
305 mg
Postup přípravy
- 1Horkou vodou spaříme špenát, z vykostěného hřbetu vytvoříme váleček, který ovážeme nití a zprudka opečeme ze všech stran, po vychladnutí nit odstraníme, maso osolíme a opepříme. Špenát nasekáme na jemno, osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a promícháme. Z těsta vyválíme
- 2plát, na který položíme vrstvu šunky a špenátu, na náplň vložíme opečené maso, zavineme, potřeme žloutkem. Pečeme přibližně 40 minut v troubě, předehřáté na 220° C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.