Jehněčí játra na kokosu

40 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
56 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
14 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Poté je nakrájíme na kostky a odložíme bokem do původní šťávy.
  • 2
    Červené chilli papričky necháme upéct a následně je rozemeleme s fenyklem. Oloupeme a nakrájíme česnek, cibuli a zázvor. Dužninu z kokosového ořechu nastrouháme a necháme ji louhovat v mléce.
  • 3
    Na pánvi necháme rozpálit olej a cibuli, česnek i zázvor osmahneme, dokud se vše nezbarví do hněda. Následně přidáme kari, směs chilli a fenyklu, kurkumu a pískavici.
  • 4
    Ke směsi přidáme játra a 4 minuty smažíme. Poté zalijeme směs mlékem s kousky kokosové dužniny a octem. Vaříme, dokud není šťáva hustá. Ozdobíme mletým černým kardamomem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.