Jehněčí játra na kokosu
40 min.
Ingredience
- 20mililitrůKurkuma
- 12kusůChilli paprička
- 1lžíceFenykl čerstvý
- 2kusyCibule
- 10stroužkůČesnek
- 1kusZázvor celý
- 5kusůKardamom černý
- 2lžíceOcet vinný
- 2kusyKari listy
- 1lžičkaSůl
- 0,5kilogramJátra jehněčí
- 0,5kusKokos čerstvý
- 0,5lžičkaPískavice řecké seno
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
752 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
56 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
14 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Játra opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Poté je nakrájíme na kostky a odložíme bokem do původní šťávy.
- 2Červené chilli papričky necháme upéct a následně je rozemeleme s fenyklem. Oloupeme a nakrájíme česnek, cibuli a zázvor. Dužninu z kokosového ořechu nastrouháme a necháme ji louhovat v mléce.
- 3Na pánvi necháme rozpálit olej a cibuli, česnek i zázvor osmahneme, dokud se vše nezbarví do hněda. Následně přidáme kari, směs chilli a fenyklu, kurkumu a pískavici.
- 4Ke směsi přidáme játra a 4 minuty smažíme. Poté zalijeme směs mlékem s kousky kokosové dužniny a octem. Vaříme, dokud není šťáva hustá. Ozdobíme mletým černým kardamomem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.