Jehněčí kapama
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramJehněčí maso
- 150gramůRýže loupaná
- 1kusPórek
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrZakysaná smetana
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 13lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
59 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.
- 3Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.
- 4V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.
- 5Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
- 6Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.
- 7Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.
- 8Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.
- 11
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.