Jehněčí kapama

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
895 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
59 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté jehněčí maso nakrájíme na menší kostky, které osolíme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Dobře umyté špenátové listy dáme vařit do osolené vody.
  • 3
    Špenát vaříme jen 10 - 15 minut, potom ho scedíme a pokrájíme.
  • 4
    V hlubší pánvi rozpálíme olej a obalené maso zprudka opečeme dorůžova.
  • 5
    Maso vyndáme na talíř a na omastku ještě orestujeme drobně pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájený pórek.
  • 6
    Maso vrátíme zpět, přidáme k němu dobře propláchnutou rýži, sladkou papriku, vše zalijeme vodou a dusíme do změknutí masa a rýže.
  • 7
    Pak přimícháme špenát, osolíme podle chuti a dusíme ještě 15 minut.
  • 8
    Jehněčí kapamu podáváme se zakysanou smetanou.
  • 11

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.