Jehněčí karbanátky s ovčím sýrem

45 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
663 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, lístky máty a petrželku posekáme najemno, tvrdý ovčí sýr nakrájíme na středně velké kostičky.
  • 2
    Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli, mátu s petrželkou a důkladně prohněteme. Z masové hmoty vytvarujeme koule o velikosti karbanátků, do každé koule vmáčkneme kostičku ovčího sýru, povrch uhladíme, koule vyskládáme na středně rozpálený gril a zvolna opékáme. Koule občas otočíme, aby byly propečené ze všech stran. Hotové karbanátky by měly mít zlatohnědou barvu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.