Jehněčí karbanátky s ovčím sýrem
45 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso mleté
- 80gramůCibule
- 15gramůPetržel kudrnka
- 10gramůMáta
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
43 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
663 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, lístky máty a petrželku posekáme najemno, tvrdý ovčí sýr nakrájíme na středně velké kostičky.
- 2Do mísy vložíme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli, mátu s petrželkou a důkladně prohněteme. Z masové hmoty vytvarujeme koule o velikosti karbanátků, do každé koule vmáčkneme kostičku ovčího sýru, povrch uhladíme, koule vyskládáme na středně rozpálený gril a zvolna opékáme. Koule občas otočíme, aby byly propečené ze všech stran. Hotové karbanátky by měly mít zlatohnědou barvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.