Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 4kusyJehněčí koleno
- 100gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalotka
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5kusůRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 50gramůKapary
- 200gramůHrášek
- 200gramůČočka jedlá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
19 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
- 2Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
- 3Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
- 4Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
- 5Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.