Jehněčí koleno s luštěninovou omáčkou

100 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
19 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ještě před pečením masa naložíme do vody čočku.
  • 2
    Očištěné koleno na několika místech nařízneme a ošpekujeme. Dáme do pekáče spolu s nakrájenou šalotkou a česnekem a pečeme v horké troubě doměkka.
  • 3
    Mezitím připravíme omáčku. Rajčata nakrájíme na kostičky a orestujeme je na rozpáleném oleji. Přidáme k nim chilli a kapari. Můžeme přidat i šťávu z pečeného kolena.
  • 4
    Nakonec rozmixujeme hrách a smícháme s namočenou červenou čočkou na kaši.
  • 5
    Koleno poté podáváme spolu s kaší z luštěnin, přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.