Jehněčí košíčky na chilli
75 min.
Ingredience
- 5mililitrůOlej sezamový
- 2kusyCibule
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaKmín drcený
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 4šálkyMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceZázvor celý
- 1,5lžíceČesnek
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Spojíme mouku, prášek do pečiva, vodu a těsto hněteme asi 5 minut. Potom ho necháme v utěrce 1/2 hodiny odpočinout.
- 2Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, 1 a 1/2 lžíce prolisovaného česneku, nasekanou chilli papričku, prolisovaný zázvor, kmín a poté směs sejmeme z ohně. Směs smícháme s mletým jehněčím a nasekaným koriandrem.
- 3Těsto vyválíme, vyřežeme z něj kolečka, do nich vložíme masovou směs a dobře je uzavřeme. Košíčky potřeme olejem a vaříme je 20 minut na páře, nesmí se ovšem dotýkat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.