Jehněčí kotleta s mátovou omáčkou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
64 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
209 mg
Cukr
187 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku rozšleháme 3 žloutky pokojové teploty a po 2 kávových lžičkách citronové šťávy a bílého vinného octa. Položíme do vodní lázně a šleháme, až směs zhoustne. Mírně rozehřejeme máslo a postupně je zašleháváme do žloutkového základu. Šleháme, až omáčka znovu zhoustne. Zašleháme 2 polévkové lžíce nasekané čerstvé máty, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 2
    Kotlety z obou stran osolíme, opepříme, mírně potřeme olejem.
  • 3
    Dáme je 10 cm pod horký gril a chceme-li je středně propečené, grilujeme 3-4 minuty, dobře propečené o něco déle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.