Jehněčí kotletky na rozmarýnu
90 min.
Ingredience
- 8kusůJehněčí kotlety
- 5lžicOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
37 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
119 mg
Cukr
91 mg
Postup přípravy
- 1Z kotletek odřízneme maso tak, abychom obnažili špičku kosti. Do mísy dáme citronovou šťávu, olej, citronový pepř, rozetřený česnek a rozšleháme, aby se vše spojilo. Do mísy dáme snítky rozmarýnu a na ně položíme kotletky.
- 2Necháme hodinu marinovat a jednou obrátíme.
- 3Kotletky vyndáme z marinády a kolem každé kosti obtočíme kousek staniolu, aby se nespálila.
- 4Na rošt dáme snítky rozmarýnu a na ně kotletky a grilujeme 15 minut, jednou obrátíme.
- 5Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.