Jehněčí kotletky s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 500gramůKuskus
- 400gramůJehněčí kotlety
- 300gramůChřest zelený
- 200gramůRajčata
- 60mililitrůJogurt bílý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
32 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, očistíme, osolíme a opepříme a potřeme jogurtem. Chřest omyjeme, zbavíme dřevnatých částí a pokrájíme na větší kusy. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kusy.
- 2Kuskus připravíme v horké vodě dle návodu a necháme dobře okapat. Olej rozpálíme a osmahneme na něm kotletky. Smažíme 2 minuty z každé strany. Poté odstavíme a necháme stranou. Máslo necháme rozpálit a osmahneme na něm kousky chřestu. Krátce smažíme po dobu pěti minut, poté přidáme rajčata a kuskus. Necháme prohřát, dochutíme solí a pepřem dle potřeby a ihned servírujeme s osmaženým masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.