Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici

20 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
571 mg
Cukr
155 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté, osušené, nasekané bylinky promícháme s nasekaným česnekem a rozdrceným zeleným pepřem.
  • 2
    Směsí potřeme očištěné jehněčí kotlety po obou stranách, zakapeme trochou olivového oleje a částí citronové šťávy. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.
  • 3
    Na rozpáleném grilu kotlety grilujeme po každé straně asi 5 minut.
  • 4
    V misce prošleháme 1 lžíci citronové šťávy, citronovou kůru, hořčici a sůl. Postupně vešleháme všechen olivový olej, aby směs zhoustla.
  • 5
    Kotlety upravíme na talíře a podáváme zakápnuté připravenou zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.