Jehněčí kotlety na bylinkách a hořčici
20 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceMáta
- 1lžíceMajoránka
- 1lžíceTymián čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůJehněčí kotlety
- 8lžicOlej olivový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
35 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
571 mg
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Omyté, osušené, nasekané bylinky promícháme s nasekaným česnekem a rozdrceným zeleným pepřem.
- 2Směsí potřeme očištěné jehněčí kotlety po obou stranách, zakapeme trochou olivového oleje a částí citronové šťávy. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat.
- 3Na rozpáleném grilu kotlety grilujeme po každé straně asi 5 minut.
- 4V misce prošleháme 1 lžíci citronové šťávy, citronovou kůru, hořčici a sůl. Postupně vešleháme všechen olivový olej, aby směs zhoustla.
- 5Kotlety upravíme na talíře a podáváme zakápnuté připravenou zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.