Jehněčí kotlety na drceném pepři
35 min.
Ingredience
- 8kusůJehněčí kotlety
- 2lžícePepř černý celý
- 2lžičkyPažitka
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžičkyBrandy
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceMléko zahuštěné neslazené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
738 mg
Cukr
72 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku.
- 2Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř.
- 3Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme.
- 4Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.