Jehněčí kotlety na drceném pepři

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
738 mg
Cukr
72 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí kotlety očistíme, zbavíme tuku, ostrým nožem z nich uvolníme kost a lehce hranou dlaně naklepeme. Nahrubo nadrtíme kuličky pepře a nadrobno nasekáme pažitku.
  • 2
    Kotlety po obou stranách potřeme hořčicí a do masa vtlačíme nadrcený pepř.
  • 3
    Na velké pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme z každé strany 4-5 minut a opečené je odložíme do tepla. V malé misce smícháme brandy, worcesterskou omáčku a nízkotučné neslazené kondenzované mléko s pažitkou. Směs vlijeme na pánev s vypečenou šťávou a omáčku za stálého míchání rychle zahřejeme.
  • 4
    Kotlety rozdělíme na talíře a servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.