Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě
53 min.
Ingredience
- 6kusůJehněčí kotlety
- 1kusCibule
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 150mililitrůVíno červené
- 120mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
65 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej. Osmažíme po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme polovinu pomerančové šťávy, polovinu vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou šťávu a víno a kotlety dusíme doměkka.
- 2Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozmíchali solamyl, mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát maso.
- 3Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.