Jehněčí kotlety na víně a pomerančové šťávě

53 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
65 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, opláchnuté a osušené kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do hlubokého rendlíku na rozpálený olej. Osmažíme po obou stranách. Poté kotlety vyjmeme na mísu, do rendlíku dáme orestovat jemně pokrájenou cibuli. Na orestovanou cibuli vrátíme kotlety, vlijeme polovinu pomerančové šťávy, polovinu vína a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obrátíme, vlijeme zbylou šťávu a víno a kotlety dusíme doměkka.
  • 2
    Udušené kotlety vyjmeme na mísu, šťávu propasírujeme do rendlíku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozmíchali solamyl, mícháme na ohni, dokud omáčka nezačne houstnout. Poté do ní vložíme prohřát maso.
  • 3
    Kotlety servírujeme s plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.