Jehněčí kotlety s citronovým sosem
95 min.
Ingredience
- 1200gramůJehněčí maso
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 50gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
534 mg
Cukr
847 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
- 2Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme kopr a nakonec jehněčí plátky a asi 5 minut restujeme. Zalijeme 1 l vody a necháme 1 hodinu vařit na mírném ohni, dokud maso není měkké a voda téměř vyvařená. Po odstavení z plotny vmícháme vejce ušlehaná s citronovou šťávou. Servírujeme např. s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.