Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem
40 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 150gramůČočka červená
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůHrášek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůJehněčí kotlety
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1341 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
67 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
16 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čočku vložíme do hrnce s 2 dl zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud se vývar nevsákne.
- 2Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na 2 lžících oleje krátce osmahneme.
- 3Uvařenou čočku smícháme se zbylým vývarem, rozšleháme nebo rozmixujeme, dochutíme octem, pepřem a solí.
- 4Hrášek nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka. Potom hrášek přes síto scedíme, necháme okapat a smícháme s máslem.
- 5Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme, mírně osolíme. Do pánve se šalotkou přidáme 1 lžíci rozpáleného oleje a kotlety usmažíme z obou stran dozlatova.
- 6Čočkové pyré a hrášek rozdělíme na servírovací talíře, přidáme usmažené kotlety a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.