Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1341 kcal
Bílkoviny
88 g
Tuky
67 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
16 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku vložíme do hrnce s 2 dl zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud se vývar nevsákne.
  • 2
    Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na 2 lžících oleje krátce osmahneme.
  • 3
    Uvařenou čočku smícháme se zbylým vývarem, rozšleháme nebo rozmixujeme, dochutíme octem, pepřem a solí.
  • 4
    Hrášek nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka. Potom hrášek přes síto scedíme, necháme okapat a smícháme s máslem.
  • 5
    Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme, mírně osolíme. Do pánve se šalotkou přidáme 1 lžíci rozpáleného oleje a kotlety usmažíme z obou stran dozlatova.
  • 6
    Čočkové pyré a hrášek rozdělíme na servírovací talíře, přidáme usmažené kotlety a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.