Jehněčí kotlety s mátou a hráškem
27 min.
Ingredience
- 30mililitrůOcet vinný
- 10gramůMáta
- 12kusůJehněčí kotlety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 60mililitrůZakysaná smetana
- 30gramůSýr Parmezán
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
63 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
588 mg
Postup přípravy
- 1Mátu opláchneme a rozsekáme na jemno, smícháme s olejem, octem. Do směsi namočíme maso, osolíme, opepříme, sýr nastrouháme na jemném struhadle.
- 2Grilovací pánev rozpálíme, maso na ní ogrilujeme po dobu 4 minut z každé strany. Hrášek povaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a rozmačkáme na kaši. Přimícháme smetanu a Parmezán.
- 3Grilované maso servírujeme s hráškovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.