Jehněčí kýta na divoko
70 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí maso
- 6lžicOlej olivový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůZelenina kořenová
- 120gramůCibule
- 3gramyPepř černý mletý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaOcet vinný
- 2decilitryVíno červené
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí kýtu pokrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a spolu s očištěnou, rozkrájenou zeleninou ji osmahneme na oleji a másle. Přidáme maso, osmažíme, přilijeme vodou, osolíme, přidáme koření a ocet.
- 2Maso přikryjeme, pozvolna dusíme do měkka, poté ho vyjmeme, odložíme na teplé místo, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vodu a povaříme. Šťávu přecedíme, vlijeme víno a opět povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.