Jehněčí kýta pečená s nádivkou

120 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
61 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou kýtu osolíme, upravíme na plát, přeložíme a vzniklou kapsu naplníme částí nádivky. Maso zašijeme nebo sepneme jehlami. Zbylou nádivku vložíme do formy a upečeme v troubě.
  • 2
    Naplněnou kýtu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo nádivkou nahoru. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme šťávou. Po ztuhnutí nádivky kýtu obrátíme. Před koncem pečení maso znovu obrátíme, potřeme máslem a dopečeme.
  • 3
    Příprava nádivky: Rozpustíme máslo, vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a směs nalijeme na rohlíky nakrájené na plátky. Osolíme, necháme chvíli stát a potom zlehka obrátíme, aby se rohlíky navlhčily. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a přisypeme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.