Jehněčí kýta pečená s nádivkou
120 min.
Ingredience
- nádivka
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 3kusyRohlíky bílé
- 1000gramůJehněčí kýta
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
875 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
61 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kýtu osolíme, upravíme na plát, přeložíme a vzniklou kapsu naplníme částí nádivky. Maso zašijeme nebo sepneme jehlami. Zbylou nádivku vložíme do formy a upečeme v troubě.
- 2Naplněnou kýtu vložíme do pekáče na rozehřáté máslo nádivkou nahoru. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme šťávou. Po ztuhnutí nádivky kýtu obrátíme. Před koncem pečení maso znovu obrátíme, potřeme máslem a dopečeme.
- 3Příprava nádivky: Rozpustíme máslo, vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a směs nalijeme na rohlíky nakrájené na plátky. Osolíme, necháme chvíli stát a potom zlehka obrátíme, aby se rohlíky navlhčily. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a přisypeme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.