Jehněčí kýta s čínským zelím
35 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí kýta
- 1kusZelí čínské
- 1lžíceSezam - semena
- 1,5lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 3lžíceVoda pitná
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaZázvor celý
- 2lžičkyČesnek
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 1lžíceSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu smícháním sójové omáčky, medu, sherry, strouhaného zázvoru a rozetřeného česneku, směs ohřejeme za stálého míchání a necháme vychladnout.
- 2Na pánvi asi minutu opražíme sezamová semínka, po zezlátnutí dáme bokem.
- 3Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme paličkou a dáme do hliněné misky marinovat 20 - 30 minut.
- 4Rozpálíme 2 lžičky arašídového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a 1 - 2 minuty restujeme. V hrnci potom rozpálíme zbytek oleje, přidáme marinované maso a restujeme 3 minuty, přisypeme na plátky pokrájené čínské zelí a nakrájené žampiony, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme 4 - 5 minut, potom přisypeme opražená sezamová semínka a ještě teplé podáváme posypané orestovanou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.