Jehněčí kýta s fazolkami
110 min.
Ingredience
- 3000gramůJehněčí kýta
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůSádlo škvařené
- 750gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1761 kcal
Bílkoviny
140 g
Tuky
124 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a potřeme sádlem. Dáme péct při 280 °C, doba pečení je 15 minut na 500 g váhy masa s kostí.
- 2Jakmile maso na povrchu zezlátne, snížíme teplotu na 200 °C. Během pečení podléváme. Fazolové lusky omyjeme a uvaříme ve vroucí osolené vodě. Vaříme 10 minut.
- 3Pečenou kýtu servírujeme na vařených luscích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.