Jehněčí kýta s fíky

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.
  • 2
    Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.
  • 3
    Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.
  • 4
    Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.
  • 5
    Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.