Jehněčí kýta s fíky
150 min.
Ingredience
- 4lžíceSádlo škvařené
- 2kusyCibule červená
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1kilogramJehněčí kýta
- 250gramůFíky sušené
- 250mililitrůŠťáva jablečná 100%
- 250mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1kusPažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.
- 2Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.
- 3Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.
- 4Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.
- 5Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.