Jehněčí kýta s majoránkou na pivu
55 min.
Ingredience
- 800gramůJehněčí kýta
- 80gramůMáslo čerstvé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 60mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
771 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
62 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
117 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 2Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.