Jehněčí kýta s medovou kůrkou
110 min.
Ingredience
- 1000gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůTuk
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
71 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
40 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou jehněčí kýtu osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na tuku. Podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vroucí vodou upečeme v troubě téměř doměkka.
- 2Olej smícháme s medem a ochutíme jemně nasekanou čerstvou mátou. Směsí potřeme horkou pečeni a dopečeme dozlatova.
- 3Kýtu podáváme horkou na nahřátých talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.