Jehněčí kýta s petrželkou
70 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 5lžicPetržel - nať
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrOlej rostlinný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
54 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
242 mg
Vápník
27 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
- 2K měkkému masu přidáme omytou, nadrobno nasekanou petrželku a ještě chvíli povaříme.
- 3Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji k masu a povaříme.
- 4Podáváme s vařenými bramborami a dílky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.