Jehněčí marocké s kuskusem

40 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1076 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
126 g
Vláknina
13 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozehřejeme v pánvi a osmahneme na něm na malé kousky pokrájené jehněčí maso cca 3 minuty. Poté jej vyjmeme a dáme stranou.
  • 2
    Do pánve přidáme pokrájenou cibuli a smažíme do měkka, přidáme česnek, zázvor, papriku, chilli, skořici a minutu smažíme. Přidáme vývar, pokrájenou mrkev, rajčata, tuříny, cizrnu, rozinky a jehněčí. Zakryjeme pokličkou a uvedeme do varu. Vaříme 12 minut. Přidáme pokrájené cukety, datle a sůl. Zakryjeme a vaříme 8 minut.
  • 3
    Do mísy nasypeme kuskus, přidáme lžičku soli a nalijeme na něj vařící vodu. Necháme stát 5 minut, poté vidličkou načechráme.
  • 4
    Na talíře nasypeme kuskus, ve středu uděláme prohlubeň, vyplníme ji směsí s jehněčím z pánve a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.