Jehněčí maso na jogurtu
75 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí krkovice
- 2kusyCibule
- 250mililitrůJogurt bílý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
932 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké.
- 2Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.