Jehněčí maso na jogurtu

75 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
932 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké.
  • 2
    Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.