Jehněčí maso se salátem a koprem
87 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyJehněčí maso
- 200gramůCibulka jarní
- 400gramůSalát hlávkový
- 3lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 80mililitrůOlej olivový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
59 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso rozkrájíme na plátky, vložíme do vroucí vody a uvaříme, až je maso téměř měkké. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar odložíme. Cibulky nakrájíme nadrobno, salát opereme, rozebereme na listy a natrháme na kousky. Kopr nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s citronovou šťávou.
- 2Na oleji osmažíme uvařené maso z obou stran, přimícháme cibulky a chvilku smažíme. K masu poté přimícháme salát, kopr, pepř, sůl, zalijeme 600 ml vývaru a dusíme, až je maso měkké. Na závěr k masu zašleháme vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.