Jehněčí maso se špenátem
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoriandr celý
- 500gramůJehněčí maso
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaKmín římský
- 3kusyŠalotka
- 2kusyČesnek
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 4lžíceOlej rostlinný
- 5gramůLupínky kukuřičné
- 1lžičkaOmáčka Hoisin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
437 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
23 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
758 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme jehněčí maso, které omyté a osušené pokrájíme na jemné plátky. K masu přidáme koření kari, římský kmín a drcená koriandrová semínka.
- 2Potom rozdrtíme česnek nebo ho nakrájíme na drobné kousky. Šalotku očistíme a také nakrájíme na tenké plátky. Špenát opláchneme pod tekoucí vodou a necháme osušit.
- 3Na rozpálený olej vložíme šalotku a česnek, oboje zprudka osmažíme.
- 4Potom přidáme lupínky chilli-flakes (kukuřičné lupínky).
- 5K této směsi přidáme nakrájené maso a ochutíme omáčkou hoisin. Vše spolu smažíme ještě několik minut. Dle potřeby trochu podlijeme vodou. Špenát zlehka přimícháme až nakonec.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.