Jehněčí maso se zeleným hráškem
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná
- 700gramůJehněčí maso
- 1kusRajčata
- 0,5decilitrOlej olivový
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramHrášek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
679 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
35 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
14 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyté a odblaněné jehněčí maso pokrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozpálíme olej a maso posypané sladkou paprikou orestujeme dozlatova.
- 3Následně přilijeme opatrně horkou vodu, osolíme a vaříme pod pokličkou do doby, než bude maso poloměkké.
- 4Pak přidáme čerstvý zelený hrášek, kostičky oloupaného rajčete a vše vaříme do změknutí.
- 5V trošce vody rozmícháme dohladka mouku a pomalu zamícháme k vařenému hrášku s masem a dochutíme solí.
- 6Jehněčí s hráškem servírujeme posypané s drobně pokrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.