Jehněčí maso zapečené

60 min.
Tunisko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
621 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Masox rozpustíme v horké vodě a necháme krátce provařit. Vejce rozšleháme v misce, sýr nastrouháme. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm zpěníme cibuli, pak přidáme kousky masa a opečeme je. Maso osolíme, podle chuti opepříme, okořeníme kurkumou, zázvorem, muškátovým oříškem a skořicí. Vše zalijeme vývarem z masoxu, přidáme případně vodu, aby maso bylo zcela ponořené a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Měkké maso pak přemístíme do žáruvzdorné mísy, vývar necháme vychadnout. Do vychlazeného vývaru přimícháme metlou rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a mátu, směsí zalijeme maso v míse a v předehřáté troubě zvolna pečeme přibližně 20 minut. Zapečené maso podáváme horké s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.