Jehněčí na borůvkách

22 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.
  • 3
    Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.
  • 4
    Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.