Jehněčí na borůvkách
22 min.
Ingredience
- 150gramůBorůvky
- 600gramůJehněčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 3kusyCibulka jarní
- 2lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžíceMáta
- 150mililitrůVývar jehněčí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.
- 3Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.
- 4Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.