Jehněčí na chilli
40 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí maso
- 2lžíceOmáčka Hoisin
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 4lžíceVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžičkyCukr třtinový
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
21 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na kostky pokrájíme maso a dáme do skleněné mísy. V jiné míse smícháme sójovou omáčku, omáčku hoisin, česnek, zázvor a směs nalijeme na maso a promícháme.
- 2Necháme marinovat 20 minut.
- 3Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme maso. Přidáme pokrájenou cibuli a fenykl a smažíme 2 minuty. Vmícháme vodu, přikryjeme pokličkou a povaříme 3 minuty.
- 4Do pánvičky dáme pokrájenou chilli papričku, rýžový vinný ocet, třtinový cukr, podzemnicový olej a sezamový olej. Povaříme vše 4 minuty, vznikne nám omáčka.
- 5Maso dáme na servírovací mísu, zalijeme lehce omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.