Jehněčí na hříbkách
60 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí maso
- 80gramůOlej olivový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůHříbky čerstvé
- 7decilitrůVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 150gramůCibulka jarní
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a posléze pokračujeme ve smažení.
- 2Poprášíme paprikou, promícháme, vlijeme rajský protlak, opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, zvolna dusíme zakryté poklicí do měkka. Nakonec přidáme nakrájené hřiby, drcený česnek a nakrájené jarní cibulky. Ochutíme solí, pepřem, podusíme do měkka a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.