Jehněčí na hříbkách

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 750gramůJehněčí maso
    • 80gramůOlej olivový
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 5gramůPaprika mletá sladká
    • 100gramůHříbky čerstvé
    • 7decilitrůVoda pitná
    • 3stroužkyČesnek
    • 5gramůSůl
    • 150gramůCibulka jarní
    • 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso pokrájíme na nudličky, prudce osmažíme na oleji, zaprášíme moukou a posléze pokračujeme ve smažení.
  • 2
    Poprášíme paprikou, promícháme, vlijeme rajský protlak, opět krátce osmahneme. Zalijeme vodou, zvolna dusíme zakryté poklicí do měkka. Nakonec přidáme nakrájené hřiby, drcený česnek a nakrájené jarní cibulky. Ochutíme solí, pepřem, podusíme do měkka a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.