Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami
35 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 300mililitrůVíno rýžové čínské
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžičkySolamyl
- 5stroužkůČesnek
- 4kusyCibule lahůdková
- 3kusyPaprika zelená
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceVoda pitná
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 50gramůHouby sušené
- 1lžíceCitrónová kůra
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.
- 2Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.
- 3Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.
- 4Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.