Jehněčí na na čínský způsob s česnekem a paprikami

35 min.
Čína

Ingredience

    • 600gramůJehněčí kýta
    • 300mililitrůVíno rýžové čínské
    • 1špetkaPepř cayenský
    • 2lžičkySolamyl
    • 5stroužkůČesnek
    • 4kusyCibule lahůdková
    • 3kusyPaprika zelená
    • 2lžíceSádlo škvařené
    • 3lžíceVoda pitná
    • 1lžičkaOmáčka sójová
    • 50gramůHouby sušené
    • 1lžíceCitrónová kůra
    • 0,5lžičkaSůl
    • 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné jehněčí maso z kýty, které zbavíme blan, omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Vložíme ho do mísy a zelijeme rýžovým vínem. Necháme ho 30 minut odležet. Omyté papriky rozkrojíme, odstraníme z nich jadřince a nakrájíme je na proužky. Oloupané stroužky česneku posekáme nadrobno, jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Z chemicky neošetřeného citrónu nastrouháme plnou lžíci citrónové kůry. Sušené houby namočíme do vody.
  • 2
    Maso z vína scedíme, víno zachytíme. Odkapané maso promícháme se solí, pepřem, zázvorem a Solamylem. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo, na něm zprudka (3-5 minut) orestujeme nudličky masa dozlatova. Poté maso vyjmeme, odložíme do rendlíku a uchováme v teple.
  • 3
    Na stejném omastku zpěníme za stálého míchání česnek s cibulí, přidáme papriky, scezené omyté houby a vše krátce osmažíme. Přilejeme víno z masa s 3 lžícemi horké vody, přimícháme 1 lžičku sójové omáčky, 2 lžičky cukru, citrónovou kůru, přidáme maso, promícháme a krátce 5-7 minut, pod pokličkou podusíme.
  • 4
    Porce masa se zeleninou podáváme hned horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.