Jehněčí na pepři s ovocem

65 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Směs sušeného ovoce dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, stáhneme a necháme 2 hodiny máčet.
  • 2
    Jehněčí maso posypeme pepřem a do masa zatlačíme. Máslo rozpálíme na pánvi, vložíme maso a opečeme na středním plameni z obou stran. Hotové dáme na talíř. Do výpeku přisypeme mouku a na mírném plameni necháme zezlátnout, postupně vmícháme vývar a nakonec sherry, přivedeme k varu.
  • 3
    Ovoce scedíme, přidáme do pánve, kam jsme vrátili i maso, zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud maso i ovoce nezměknou. Hotové maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na příčné plátky o síle asi půl centimetru. Dáme na talíř a ozdobíme ovocem.
  • 4
    Do omáčky zamícháme smetanu a přivedeme k varu. Necháme zhoustnout, hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.