Jehněčí na pepři s ovocem
65 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 1kilogramJehněčí maso
- 1lžícePepř černý mletý
- 225gramůKandované ovoce
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 280mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 140mililitrůSherry brandy
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Směs sušeného ovoce dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, stáhneme a necháme 2 hodiny máčet.
- 2Jehněčí maso posypeme pepřem a do masa zatlačíme. Máslo rozpálíme na pánvi, vložíme maso a opečeme na středním plameni z obou stran. Hotové dáme na talíř. Do výpeku přisypeme mouku a na mírném plameni necháme zezlátnout, postupně vmícháme vývar a nakonec sherry, přivedeme k varu.
- 3Ovoce scedíme, přidáme do pánve, kam jsme vrátili i maso, zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, dokud maso i ovoce nezměknou. Hotové maso vyjmeme z pánve a nakrájíme na příčné plátky o síle asi půl centimetru. Dáme na talíř a ozdobíme ovocem.
- 4Do omáčky zamícháme smetanu a přivedeme k varu. Necháme zhoustnout, hotovou omáčkou přelijeme maso na talíři a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.