Jehněčí na pěti kořeních
85 min.
Ingredience
- 625gramůJehněčí maso
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 6kusůCibulka jarní
- 175gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceOmáčka sójová
- 4lžíceSherry brandy
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme maso na nudličky, dáme do mísy, přidáme směs pěti koření a špetku soli, promícháme, zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
- 2Rozehřejeme ve woku polovinu oleje, přidáme maso a smažíme 4 minuty za neustálého míchání. Poté vyndáme a dáme stranou.
- 3Do woku přilijeme zbývající olej, přidáme pokrájené papriky a jarní cibulky. Smažíme 3 minuty, přidáme pokrájené fazolky a minutu mícháme.
- 4Do woku přidáme sójovou omáčku a sherry, když se prohřejí tekutiny, přidáme do woku nudličky i se šťávou, která z nich vytekla. Povaříme 2 minuty, aby se maso prohřálo. Osolíme a opepříme.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.