Jehněčí na sezamových semínkách
15 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí maso
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyPórek
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,85decilitrVývar jehněčí
- 2lžičkyCukr třtinový
- 1lžíceOmáčka sójová
- 4,5lžičkySezam - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso pokrájíme na nudličky. Rozpálíme olej v předehřátém woku, aby byl vřelý. Přidáme maso a smažíme 3 minuty, poté maso vyndáme a dáme stranou. Do woku přidáme pokrájené pórky, česnek, mrkev a 2 minuty smažíme. Zeleninu vyndáme z woku a dáme stranou.
- 2Do woku vylijeme všechen olej, přilijeme jehněčí vývar, přidáme třtinový cukr a sójovou omáčku. Přidáme zpět jehněčí maso. Povaříme 3 minuty. Zasypeme sezamovými semínky a zamícháme.
- 3Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.