Jehněčí nadivoko

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
  • 2
    Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.
  • 3
    Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
  • 4
    Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.
  • 5
    Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.