Jehněčí nadivoko
135 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
- 1kusBobkový list
- 800gramůJehněčí maso
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 20gramůSlanina vepřová
- 5kusůNové koření celé
- 100mililitrůOlej stolní
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaTymián sušený
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
52 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme, odblaníme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji.
- 2Poté je vyjmeme, ve výpeku osmahneme nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a nakrájenou cibuli. Pak znovu vložíme maso i s kořením, podlijeme a dusíme pod pokličkou 30 minut.
- 3Maso odkryjeme a pečeme dál v troubě, v průběhu pečení jehněčí obracíme a poléváme vypečenou šťávou.
- 4Jakmile je maso měkké, opět vyndáme z pekáče, šťávu zaprášíme, necháme osmahnout, rozředíme vývarem a přecedíme.
- 5Nakonec přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a prolisovanou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.