Jehněčí Navarin
120 min.
Ingredience
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 900gramůJehněčí plec
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůBrambory rané
- 300gramůKarotka
- 300gramůTuřín
- 1kusBageta
- 175gramůFazolové lusky zelené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
715 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
22 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme očištěné, omyté, na kousky nakrájené jehněčí maso a osmažíme je po všech stranách. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a za častého míchání smažíme asi 5 minut. Potom vše zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bylinky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme 45 minut. Přidáme oloupané, nakrájené brambory, očištěné baby karotky a tuříny. Pod pokličkou podusíme 15 minut, přidáme očištěné fazolky a dusíme ještě 10-15 minut doměkka. Podáváme s krajíčky bagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.