Jehněčí plec dušená s medem
105 min.
Ingredience
- 700gramůJehněčí plec
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 3gramyKoriandr mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 10gramůSkořice mletá
- 50gramůMed včelí
- 250mililitrůVoda pitná
- 200gramůCibule
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Přisypeme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a následně dusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přisypeme mletou papriku, skořici, koriandr, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, přidáme med, podlijeme troškou vody a dusíme do měkka. Podle potřeby po troškách podléváme. Maso by se nemělo vařit, jen dusit a výsledná šťáva by měla mít konzistenci sirupu.
- 2Jehněčí maso i se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.