Jehněčí po indicku se špenátem
285 min.
Ingredience
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kilogramJehněčí kýta
- 3kusyCibule
- 1kusZázvor celý
- 10stroužkůČesnek
- 4kusyKardamom černý
- 2kusySkořice celá
- 2kusyBobkový list
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 6lžicJogurt bílý
- 2kusyRajčata
- 1kilogramŠpenátový protlak mražený
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na marinádu smícháme jogurt, zázvor, sůl, chilli a česnek. Maso v marinádě důkladně vyválíme a necháme 4 hodiny bokem.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, skořici, cibuli a kardamom, dokud nezezlátnou. Následně přidáme jehněčí s marinádou. Občas zamícháme a smažíme, dokud maso nepustí veškerou vodu a není důkladně propečené.
- 3Zalijeme dvěma hrníčky vody a přidáme nakrájená rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Nakrájíme špenát a povaříme jej ve vodě. Když je uvařený, necháme ho oschnout a zamícháme do směsi na pánvi.
- 4Směs rozdělíme do 4 misek, ozdobíme stroužkem másla a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.