Jehněčí po indicku se špenátem

285 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
34 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
15 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na marinádu smícháme jogurt, zázvor, sůl, chilli a česnek. Maso v marinádě důkladně vyválíme a necháme 4 hodiny bokem.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, skořici, cibuli a kardamom, dokud nezezlátnou. Následně přidáme jehněčí s marinádou. Občas zamícháme a smažíme, dokud maso nepustí veškerou vodu a není důkladně propečené.
  • 3
    Zalijeme dvěma hrníčky vody a přidáme nakrájená rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Nakrájíme špenát a povaříme jej ve vodě. Když je uvařený, necháme ho oschnout a zamícháme do směsi na pánvi.
  • 4
    Směs rozdělíme do 4 misek, ozdobíme stroužkem másla a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.