Jehněčí ragú s bílou omáčkou
135 min.
Ingredience
- 1500gramůJehněčí plec
- 180gramůMrkev kořen
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůPórek
- 150gramůKedlubna
- 120gramůCibule
- 10gramůSůl hrubozrnná
- 4gramyPepř černý celý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 6gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené.
- 2Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk.
- 3Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř.
- 4Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky.
- 5Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel.
- 6Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.