Jehněčí ragú s bílou omáčkou

135 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
40 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso zbavíme přebytečného tuku, pokrájíme na 3 x 3 cm velké kousky, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodu. Maso musí být celé ponořené.
  • 2
    Dovedeme k varu, naběračkou odstraníme pěnu i tuk.
  • 3
    Poté přidáme očištěnou, nahrubo pokrájenou zeleninu, koření, bylinky, sůl a pepř.
  • 4
    Vaříme nepřiklopené 75 minut. Poté přecedíme, vývar povaříme 15 minut, zahustíme jíškou z másla a mouky.
  • 5
    Přidáme smetanu, žloutky a nasekanou petržel.
  • 6
    Do omáčky vrátíme maso i zeleninu a necháme prohřát.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.