Jehněčí řízky ve sněhové závěji
25 min.
Ingredience
- 600gramůJehněčí kýta
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 60gramůEIDAM
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
43 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
53 mg
Cukr
167 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné maso z kýty rozkrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce.
- 2Sýr nastrouháme, z bílku vyšleháme pevný sníh. Do sněhu vmícháme nastrouhaný sýr, řízky namáčíme ve sněhu a z obou stran smažíme na oleji do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.