Jehněčí roláda se špenátem
80 min.
Ingredience
- 100gramůKopr čerstvý
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1kilogramJehněčí maso
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 100gramůMáslo čerstvé
- 7gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2kusyCibule
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
30 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso nařízneme, rozevřeme a naklepeme, aby vznikla dostatečná plocha na naplnění. Maso osolíme a opepříme.
- 2Na pánvi osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hrst posekaného kopru a rozmrzlý špenát a všechno chvíli restujeme. Nakonec přisypeme nastrouhaný sýr a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se sýr nerozteče. Osolíme, opepříme a vzniklou náplň rozprostřeme na jehněčí maso, zabalíme a převážeme provázkem nebo použijeme potravinářskou síťku na zpevnění rolády.
- 3Pečeme asi 45 minut až se vytvoří kůrka. Necháme vychladnout, aby šla roláda dobře nakrájet. Poté jednotlivé plátky vrátíme do vypečené šťávy a v troubě ohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.