Jehněčí s dušenou kapustou
120 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí plec
- 750gramůJehněčí krkovice
- 500gramůKapusta hlávková
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaNové koření celé
- 2kusyBobkový list
- 5decilitrůVoda pitná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso z plecka a z hrudí důkladně odblaníme, promyjeme ho v horké vodě, poté pod tekoucí studenou vodou. Maso osušíme a nakrájíme na kousky o něco větší jako je sousto a dáme ho do mísy, posypeme ho solí, kmínem, pepřem a promícháme.
- 2Očištěnou a omytou kapustu rozkrojíme, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na proužky. Kapustu dáme do mísy, posypeme ji solí, kmínem, pepřem, cukrem a promícháme ho.
- 3Pekáč vytřeme máslem a poklademe střídavě vrstvy kapusty a masa. Přidáme bobkový list, nové koření, zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Pečeme a dusíme zárověň v předehřáté troubě na 170°C-180°C přibližně 100 minut doměkka.
- 4Před podáváním z kapusty odebereme bobkový list a nové koření.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.