Jehněčí s kapary a s rajčaty
35 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 600gramůJehněčí kýta
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 2mililitryPaprika mletá sladká
- 2mililitryKoriandr mletý
- 5mililitrůRozmarýn čerstvý
- 2kusyRajčata
- 5mililitrůKapary
- 20mililitrůZakysaná smetana
- 20mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na půlky. Následně je na chvíli ponoříme do vroucí vody. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce oleje a houby podusíme zhruba 2 minuty. Osolíme, opepříme a houby odložíme bokem.
- 2Jehněčí maso důkladně opláchneme, necháme oschnout a naporcujeme. Plátky ihned polijeme citronovou šťávou. V jiné pánvi rozpálíme zbývající olej a maso řádně osmahneme na obou stranách. Podle chuti přidáme mletou papriku, koriandr, rozmarýn.
- 3Rajčata na chvíli ponoříme do vroucí vody, poté je oloupeme a zbavíme semínek. Nakrájíme je na měsíčky. Česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme, kapary nasekáme nadrobno.
- 4K masu přidáme rajčata, česnek i kapary a celou směs chvilku podusíme. Poté přidáme houby, řádně zamícháme, nakonec zalijeme zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.