Jehněčí s mladou cibulkou
65 min.

Ingredience
- 200gramůJehněčí kýta
- 200gramůJehněčí plec
- 40gramůSádlo škvařené
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůProtlak rajčatový
- 50gramůRajčata
- 400gramůCibulka jarní
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaBazalka
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
51 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso naporcujeme, vložíme do kastrolu a osmahneme na sádle.
- 2Přidáme polovinu nadrobno nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajčatový protlak a mletou papriku. Zalijeme vývarem, osolíme, okořeníme a zvolna vaříme doměkka.
- 3Zbylou cibulku nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, podusíme na másle a přidáme do pokrmu spolu s oloupanými, na dílky nakrájenými rajčaty. Mírně osladíme a při podávání ozdobíme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.