Jehněčí s nádivkou
75 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 300gramůRajčata
- 1500gramůJehněčí plec
- 500mililitrůVývar jehněčí
- Nádivka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 150gramůŽemle tuková
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůCibule
- 3gramyMuškátový oříšek
- 20gramůPetržel - nať
- 60mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo. Podusíme na něm očištěné a na nudličky pokrájené žampiony, vyjmeme a přendáme do misky. Přidáme na kostičky nakrájenou žemli, najemno nasekanou cibuli, přilijeme smetanu, osolíme, nastrouháme muškátový oříšek, zasypeme nasekanou petrželkou, přimícháme žloutky a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Očištěné maso opatrně vykostíme, uděláme do něho kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Do pekáče vložíme kosti a mírně na tuku osmahneme, kosti vyjmeme a prudce osmahneme nadité maso, osolíme, opepříme, dáme zpět kosti, podlijeme vývarem a v troubě pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Před koncem dušení přidáme pokrájené papriky a oloupaná rajčata, pro barvu dopečeme bez poklice. Hotové maso nakrájíme na porce, odstraníme kosti, do šťávy dáme kousek másla, necháme přejít varem a dokořeníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.